onsdag 10 april 2019

LGBD2A LOGG 3

9/4
Efter handledning med Helga känner jag mig ännu mer inspirerad och peppad på den här gestaltningen. Jag fick en massa nya idéer och ingångar som öppnar upp möjligheter för hur arbetet kan utvecklas. Bland annat att köpa en bok på second hand, där slumpen får avgöra vilken bok det blir och som jag kan använda mig av som en bas; där temat i boken kan få styra innehållet i pop-up-boken på något sätt. Eftersom jag haft lite problem att komma på vad min pop-up-bok egentligen ska handla om, beröra osv.
Eller så väljer jag att ha en abstrakt ingång som tema. Det finns iofs inget som säger att den slumpvalda boken inte kan inspirera till något abstrakt heller för den delen.
Fick även förslag på att blanda in andra material tillsammans med papper, vilket jag tycker är en spännande idé som jag gärna utforskar. Helga påpekade även att det här med marmorering är något som är svårt att styra, det går inte kontrollera på det sätt som jag är van vid när jag skapar i vanliga fall, eftersom jag oftast gärna vill ha kontroll. Det är också i kontrast med den kontrollerade form som konstruktionen av en pop-up-bok faktiskt är.
För övrigt så gillar jag tanken på något abstrakt eftersom det går i linje med att skapa något som utmanar mig. Jag har alltid haft en hel del problem med att skapa abstrakta saker eftersom jag är ganska konkret i mitt sätt att skapa, det är iaf så jag tänker att jag framställs. Hur skapar jag mening i det abstrakta?

10/4
Lånade två böcker på Konstbiblioteket efter tips från Helga att det borde finnas där:

Carter, D.A. & Diaz, J. (1999). The elements of pop-up: a pop-up book for aspiring paper engineers. (1st ed.) New York: Little Simon.

Ballinger, R.A. (1982). Design with paper in art and graphic design. New York: Van Nostrand.

Den första för att den ger väldigt bra instruktioner på hur man kan göra olika pop-up-funktioner, som man kan testa att vika ut i själva boken. Väldigt bra och tydligt! Den andra för att den kändes inspirerande med många olika typer av papperskonst från olika tidsperioder (fram till 1982 då vill säga).

Har även tittat en del på den här videon som fick mig att bättre inse vilka grundläggande regler som behövs för att få en pop-up-funktion att faktiskt fungera:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar